Voordelen PVC vloeren

Waarom een pvc vloer? PVC-vloeren zijn enorm populair.  Een pvc vloer is door de huidige technieken bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden. De vloer is natuurgetrouw. Een pvc vloer heeft veel voordelen:

Een pvc vloer gaat lang mee

Een PVC vloer is een ijzersterke vloer. Deze vloer is een stuk sterker dan laminaat of vinyl. De vloer gaat jarenlang mee, ze kunnen wel tegen een stootje.

Levert geen geluidshinder op


Nog een voordeel van een PVC-vloer is dat het een stille voer is. Ze dempen omgevingsgeluiden en contactgeluiden optimaal. Deze vloer levert geen geluidshinder op voor buren of onderburen.

Is buitengewoon onderhoudsvrij

Een PVC vloer is gemakkelijk schoon te houden. Regelmatig stofzuigen en dweilen is geen probleem.

Een pvc vloer is hygiënisch

Een PVC vloer kan tegen water, hierdoor is de vloer geschikt voor vochtige ruimtes zoals een badkamer.

Duurzaam en recyclebaar

PVC vloeren zijn duurzaam, dit houdt in dat de vloeren lang meegaan. De garantie is ook lang, dit verschilt per leverancier. Wij geven zelf 4 jaar garantie op het leggen van de vloer. Een pvc-vloer is duurzaam en recyclebaar.

Geschikt voor vloerverwarming

Vroeger was een plavuizen vloer het meest geschikt voor vloerverwarming, maar tegenwoordig is een pvc vloer ook zeer geschikt! Ze geleiden de warmte perfect.

Geen platte plinten nodig

Bij het afwerken van de vloer zijn geen platte plinten meer nodig. Je kunt ervoor kiezen dat de vloer strak tegen de muur wordt gelegd. Een staande plint is ook mogelijk.

Slijtvast

Door de goede slijtlaag zullen er weinig beschadigingen ontstaan.